給Apple的投訴信



complaints-020713
Originally uploaded by rabinal.

在2005年12月10日把壞掉的Mighty Mouse拿到CASE維修,巳經超過一個月,打了無數電話到CASE,留言次數我也記不起有多少,還要了無期的等。

今天致電Apple投訴,男職員表示會向CASE跟進,我表示想投訴,他給我Apple Asia的電郵地址,下午寫了一封投訴信過去。

CASE的大名之前巳經聽過,今次親身試過果然名不虛傳。他們為何這麼差呢?不怕Apple更改維修服務商嗎?我想原因在於香港用Mac的人少,懂維修Mac的更少,要有足夠持有“Apple-certified technician”的維修商在港可能只有他們,除非香港Apple不把服務外判,否則要找另一間代替他們都好難。所以香港Mac友多次投訴下他們還可以繼續做。

5 thoughts on “給Apple的投訴信”

  1. 我都是我只是打電話登記已買了 i touch, 當對方問我 credit card no. 我已奇怪, 但對方說是正常, 我心想 apple 咁大間應該不會諞人,誰知道就這樣子 charge 我 hkd 400, 事前我完全不知道會收$400

    喜歡

  2. 我個case仲離普,佢地叫我買Apple Care,又話冇盒喎!再三問佢,佢話過幾日會寄俾我,但係我一路都冇收到個盒。直到我3個月後,部腦又有問題,打電話上去問先知佢地收左錢,但冇幫我update個Apple Care。真係見到佢地做野手法及態真係想投訴到Apple換維修公司維止。

    喜歡

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s