失望晚餐



N.Y.吃透透之亞洲胃
Originally uploaded by Yuhsin.

今晚返工夠鐘放食飯,日日出街食都吾知食甚麼好,心血來潮想食鐵板餐,記得近海邊那間龍x茶餐廳鐵板餐幾好的,很久沒有去過,今晚就去那兒開餐。

真係好耐冇去,連裝修都變了。我要鐵板西冷牛扒,點知阿姐話西餐係得set diner那三個。咁奇,荼餐廳得三款西餐?咁算數,我叫中餐,見餐牌有羊腩煲,見今日天氣凍食個羊腩煲都好,點知阿姐又話這個時候冇羊腩。這是甚麼茶餐廳,冇就吾好寫係餐牌啦。

有位阿哥過來介紹我食牛腩煲。點知個煲少於三份一係牛腩,其餘都係牛筋,食得兩條都覺肥膩,吾通佢地知我條筋有事,特別整個牛筋煲過我?不過我真係食吾到咁肥膩,而那幾粒牛腩似橡膠,飯就又生又硬。

今個晚餐好失望,早知去食漢堡飽好過。

發表者:簡sir

現在好多人都會用真名,但當年我學上網時,第一樣教的就係不要把個人資料公開,所以大家都有網名。和現在社交網站的做法剛好相反。我還是習慣在網上匿名。

發表留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d 位部落客按了讚: