PCCW Wi-Fi



PCCW Wi-Fi
Originally uploaded by Kansir.

晚上拿Dell laptop落樓下公園試PCCW Wi-Fi。不知何解最先detect到但connect吾到,之後又吾知點解又自動connect到。冇正式登入,因為要付錢,但browse政府網站就免費。
http://www.youtube.com/watch?v=MlEwI_ebSgI

發表者:簡sir

現在好多人都會用真名,但當年我學上網時,第一樣教的就係不要把個人資料公開,所以大家都有網名。和現在社交網站的做法剛好相反。我還是習慣在網上匿名。

Join the Conversation

1 Comment

  1. pccw wifi慢到想死!由login至用到約5min. 有時電話亭A work, 電話亭B 吾work! 如果用notebook上,無得坐低玩,都幾係野。好彩我上網買左張60days wifi pass試玩,無簽約,完左永遠都不join!

發表留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d 位部落客按了讚: