中環行大運


中環半山行人自動扶手電梯
Originally uploaded by Kansir

買了年多新假期,第一次中獎。係一套三件的護膚品,要到柴灣取。坐巴士到上環轉地鐵,坐了足足整條港島線。領獎時只帶了封面,沒有列印電郵,因為電郵內容沒有要求。但接待小姐不知是甚麼禮品,要花了十分鐘才決解。他們每期都有抽獎,應該經常有人去領獎,為何沒有準備好資料?

坐地鐵返中環,特別找傳媒多次推介的Pierce Chicken (map),即叫即炸/焗雞食品。我點了一籃四件的蜜糖脆雞($68),皮脆肉滑,真係幾好味,店舖很細,只有五個位。

半山行人自動電梯上半山,沿干德道途經聖母無原罪主教座堂,到動植物公園遊憩。其間有條天橋好有趣(相片1 相片2),上邊行車,下邊行人。步行下山坐巴士回家,在中環行大運兩個半小時,運動量足夠!

2 thoughts on “中環行大運”

  1. 你好, 咁岩睇到你個blog, 想問下佢哋幾多日後通知你?因為我都中咗新假期大獎, 想問佢哋係幾時通知你? 因為今日第8日都未收到佢哋通知, 想知道係咪正常?? thanks

    按讚數

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s