3將於香港和澳門引入iPhone


iPhone in Greece
Originally uploaded by jimeh

3發新聞稿,經已與蘋果簽訂協議,於本年稍後在香港和澳門引入iPhone。

  1. 希望吾會係獨家,可以有其他電訊商,甚至單機買。
  2. 希望係3G版本

3 thoughts on “3將於香港和澳門引入iPhone”

  1. 1. 一定係獨家,因為數據服務利潤要同蘋果分帳.全世界出iPhone的電訊商都係俾蘋果"食住".
    2. 有傳言話3G iphone 將於 6 月 9-13 日在wwdc上發表.兩星期後自有分曉.

    按讚數

  2. 佢出唔出3g依家對我來講都唔係咩大問題,個問題係我好唔想係3得到,因為佢地個網絡真係好差。次次過市過節都係佢地死機樓。即係話佢個brandwidth都唔夠大,點頂到咁多iphone 帶來的data plan呀。
    而且又勁多地方數唔到,唉!唯有望佢唔係獨家,香港好似其他地方咁,有多幾間選擇。或者佢個個解lock唔會太貴啦。

    按讚數

  3. 今日明報報導:
    「值得留意的是,2G iPhone過去每到一個國家,都是由單一網絡供應商獨家代理,但蘋果最近簽訂的合作協議,不少國家如澳洲、印度、意大利等都有多過一間供應商代理。有電訊業內人士透露,是次和電引入iPhone並不是獨家協議,不過,昨日記者求證於其他供應商如數碼通及CSL,發言人均不作回應。」

    希望Smartone或PCCW會有,而且Data plan要合理價錢,咁就好!

    按讚數

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s