iPad 2 的副作用

Steve Jobs while introducing the iPad in San F...
Image via Wikipedia

買了 iPad 2,真係好用,畫面夠光夠靚,喇叭出奇地大聲靚聲,起碼比起 MacBook Pro、iPhone 3GS,冇諗過可以咁好聲。

iPhone 3GS 的電力耐用了,因為好多工作娛樂可以係 iPad 2 完成,令 iPhone 3GS 的工作量少了。以前半日已經無電,現在可以用一日。

iPad 2 的電池續航力真係要一讚,比想像中仲要強。充滿電力可以用一整日,如果用量少,仲可以用兩日。比 iPhone 3GS 半日就冇電,一定要買備用電不同。現在連用 MacBook Pro 時都總係覺得好快無電,雖然她的電池已經係筆記簿電腦中算係好好。

iPad 2 係可以代替電腦九成工作,雖然無 Flash,但好多網站也會出 App。例如 YouTube、土豆蘋果動新聞等。所以冇影響之餘,仲有更佳表現。暫時覺得係需要大量用鍵盤輸入的工作,用輕觸總係不太好。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s